Plastikiniai langai. Kaip išsirinkti tinkamus?

Langai – svarbus namo komponentas, turintis įtakos jūsų namo šilumai, garso izoliacijai, saugumui bei estetiniam vaizdui. Paprastai, plastikiniai langai yra ilgalaikė investicija, todėl šį pirkinį reiktų rinktis itin atidžiai. Plastikinių langų rinkoje galite rasti nemažą pasiūlą. Svarbiausi aspektai, norint turėti kokybiškus langus, yra šie: plastikinio lango profilis, stiklo paketas, apkaustai bei montavimas.

Plastikiniai lagaiSkirtingi langų gamintojai gali pasiūlyti profilius su 4, 5, 6 ar net 8 kameromis. Žinoma, 8 kamerų langas, bus šilčiausias, tačiau svarbu įvertinti, ar tikrai apsimoka pirkti tokį šiltą langą. Paprastai, daugiabučių sienos yra plonesnės ir turi didesnį šilumos pralaidumą, todėl neverta permokėti už šiltus langus – šiluma vis tiek išeis per sienas. Daugiabučių gyventojams rekomenduojama pirkti plastikinius langus su 5 kamerų profiliu, kurių šilumos pralaidumo koeficientas yra maždaug 1,3W/m2. Nuosaviems namams, kurie turi storas sienas, galima rinktis 6 ar net 8 kamerų langus, kurių šilumos pralaidumo koeficientas gali būti net dvigubai mažesnis ir siekti 0,79W/m2. Neišsigąskite, jei 8 kamerų lango stiklas žiemą apšerkšnys iš lauko pusės – tai tik įrodo, kad langas yra išties šiltas ir neišleidžia šilumos iš jūsų namų į lauką.

Plastikinių langų stiklo paketas

Išsirinkus tinkamą plastikinių langų profilį, svarbu nepamiršti ir atitinkamų stiklo paketų – juk jie užima apie 80 procentų lango ploto. Stiklo paketai gali būti įvairių storių – 24mm, 36mm, 48mm ir t.t., o patį stiklo paketą gali sudaryti du arba trys stiklai. Stiklo paketai taip pat turi skirtingus šilumos pralaidumo koeficientus. Trijų stiklų paketai yre bene dvigubai šiltesni už dviejų stiklų paketus. Kuo storesni stiklai bei pats stiklo paketas, tuo geresnę šilumos izoliaciją turės langas. Taip pat reiktų atkreipti dėmesį į rėmelį stiklo pakete, kuris gali būti plastikinis arba aliuminis. Aliuminis rėmelis yra pralaidesnis šalčiui bei gali turėti įtakos lango rasojimui, todėl patartina rinktis plastikinį stiklo paketo rėmelį, kuris, beje, yra tik nežymiai brangesnis.

Skaityti straipsnį “Plastikiniai langai. Kaip išsirinkti tinkamus?” »

Santechnikos paslaugos – ką reikėtų žinoti?

Su santechnikos įrenginiais tenka susidurti kiekvieną dieną – vandentiekis, kanalizacija ar dušo įranga reikalinga tiek gyvenant nuosavame name, tiek ir daugiabutyje. Anksčiau ar vėliau šie ir kiti įrenginiai gali sugesti – santechnikos darbai tuomet bus neišvengiami. Juos teks atlikti ir tuomet, kai namuose planuosite remontą. Savo darbą išmanantys specialistai rekomenduos Jums geriausius variantus, tačiau tam tikrus aspektus reikėtų žinoti ir patiems.

Santechnikas kauneKokybiškai veikiantys santechnikos įrenginiai priklauso ne tik nuo montavimo kokybės – svarbiausias veiksnys šiuo klausimu yra patvari ir kokybiška įranga. Ją keičiame itin retai, todėl net ir nedidelis nesklandumas vėliau gali sukelti didelių rūpesčių net ir tuomet, kai kalbame apie nedideles jungiamąsias ar sandarinančias detales.

Renkantis santechniką, rekomenduojama netaupyti ir verčiau rinktis brangesnius, tačiau patikimus, savo vardą rinkoje jau pelniusių gamintojų įrenginius, kurie turėtų būti pritaikyti ir pagal Jūsų asmeninius poreikius. Įrenginių aukštis ir forma turės įtakos ne tik bendram kambario išplanavimui, bet ir patogiam kasdieniam jų naudojimui, tuo tarpu kokybiškos medžiagos leis ilgus metus džiaugtis nepakitusia gaminių išvaizda. Ilgaamžiškumas ir patvarumas – pagrindiniai kriterijai, kurie užtikrins santechnikos įrenginių kokybę. Išsirinkus juos, beliks surasti kvalifikuotą santechniką, kuris sugebės tinkamai sumontuoti visą įrangą.

Kokybiškas santechniko darbas – kasdienio komforto garantas

Skaityti straipsnį “Santechnikos paslaugos – ką reikėtų žinoti?” »