Apie ratus ir kelius

Ar kada nors atkreipėte dėmesį, kokios grėsmingos atrodo sunkvežimių padangos, kaip jos nedera miesto kelyje, ir kaip puikiai atrodo kaimo vieškelyje ar purviname lauke, miško take? Koks takas, toks ir ratas. Štai plentinio dviratuko padangėlės turbūt yra pačios ploniausios iš visų transporto priemonių, riedančių keliu. Ir nieko nuostabaus, juk dviratis yra toks lengvas ir mielas daiktas, kad su juo kažkaip turi važiuoti lyg skristum. Kuo plonesnės ir lygesnės dviračio padangos, tuo lengviau įsileki keliu. Kuo didesnės ir tvirtesnės sunkvežimių padangos arba traktorių padangos, tuo sunkesniais keliais ir su didesniais kroviniais jie galės keliauti.

Sunkvežimis

Didelė padangaJeigu kur nors važiuojant kelyje sutinkame sunkvežimį, jį iškart lenkiame. Vairuotojas nesidairo į lenkiamą automobilį, nes tuo metu rizikuodamas atlieka sudėtingą manevrą, tačiau keleiviai neretai tiesiog prikaustyti žiūri, kaip aplenkiamas sunkvežimis. Jis aukštas, ir mes matome tik kaip grėsmingai sukasi sunkvezimiu padangos. Kūnu pereina pagaugai ir viskas pasidaro aišku – viskas čia taip ir turi, ir turėtų būti. Sunkvežimis veža sunkiai, todėl ir priekaba jo pilna. Todėl ir ratai tokie dideli. Kas būtų, jeigu jis dabar staiga paslystų, jeigu jį sumėtytų? Vien nuo minties pašiurpsta plaukai, o tada nebesinori apie tai galvoti. Tačiau sunkvežimis kelyje jaučiasi saugiai. Mažai kas jam galėtų pasipriešinti. O važiuoti tenka labai atsargiai, jeigu vežamos malkos, rąstai, ar kas nors labai stambaus.

Traktorius

Skaityti straipsnį “Apie ratus ir kelius” »

Dar šiek tiek apie virtuvės įrengimą

Voke3 baldaiKiekvienuose namuose virtuvė turi ypatingą reikšmę visai šeimai, nuo jos tarsi prasideda diena, ji svarbi vieta, kad ir kokį gyvenimo būdą gyventų žmonės. Tačiau virtuves baldai, jos dydis, buitinės technikos pasirinkimas – gali būti labai skirtingi. Kaip ir pačios virtuvės funkcija. Štai keletas virtuvių tipų, kada jos gali atrodyti tikrai įvairiai.

Maža pereinama virtuvė

Tai virtuvė, atsiradusi mažoje pereinamoje erdvėje, tarsi koridoriuje. Čia yra tik minimalūs būtini baldai, reikalingi maistui pasigaminti. Daug kas sumaniai sumontuota, integruota. Sutaupyta daug vietos, o priebėga, kur būtų galima ateiti ir pasigaminti valgyti, vis tiek yra. Tačiau čia tikrai nebus jokio stalo valgymui, o gal net ir stalelis maisto gaminimui bus koks nors atslenkantis, taigi, užimantis kuo mažiau vietos.

Maža paprasta virtuvė

Senuose butuose daug kur yra maža paprasta virtuvė. Ten tikrai nespindi gražiausi virtuves baldai, nes paprastai tai tokie patys arba labai panašūs virtuvės baldų komplektai. Tokioje virtuvėje yra patogu pasigaminti valgyti, o vėliau vienam ar dviem žmonėms ir pavalgyti. Deja, ten nelabai būna dalykų, kurie padėtų sukurti vietos autentiką ar jaukumą, geriausiu atveju, tai minkštesnis kampas arba kokia nors servetėlė ant stalelio. Stalas valgymui būna mažas arba labai mažas. Kėdės – dažniau taburetės, kurias galima sukišti po stalu, kad nenaudojamos neužimtų vietos.

Didelė virtuvė

Skaityti straipsnį “Dar šiek tiek apie virtuvės įrengimą” »

Socialiniai tinklai ir maisto kultūra

Dar visai neseniai niekam nerūpėjo, kokie valgomojo baldai Vilniuje pas kaimyną bute stovi. O dabar beveik visų feisbuke turimų draugų matai nuotraukas ir žinai, kaip atrodo vietos, kuriose jie valgo.

Gražūs pusryčiai – gražiame interjere

Baldai VilniujeKadangi prekyba baldais Vilniuje nėra labai išskirtinis dalykas ir čia gali rasti nemažai skirtingų prekybininkų su baldais, tai išsirinkti kažką stilingo ir pagal savo kišenę gali kiekvienas, nusprendęs atšviežinti savo namų stilių. Tačiau įdomiu kampu pasisuka būtent su valgymu ir mityba susiję baldai. Kadangi dar visai neseniai maistas neturėjo tiek daug dėmesio socialiniuose tinkluose. Tačiau labai išpopuliarėjo maisto nuotraukos Instagram, Twitter ar Facebook socialiniuose tinkluose. Sunku net ir pasakyti, kas būtent išpopuliarino šiuos dalykus, bet veikiausiai mūsų pačių kažkokie instinktai, pagal kuriuos mes ir suprantame grožį. Taigi, kasdien daugybė žmonių, tiesiog tūkstančiai žmonių į savo socialines paskyras kelia nuotraukas su suvalgomu maistu. Ten paprastai matosi ir indai, kurie turi būti stilingi dėl to. Ir taip pat matosi ir baldai, interjeras, kuriame tas maistas yra vartojamas. Taip atsiranda tam tikri didesni lūkesčiai. Negali turėti negražios bobutės stilių menančios virtuvės, nes tada tavo nuotraukos neatitiks standartų, atrodysi tikrai prastai su savo negražiais baldais.

Indai irgi yra interjero dalis

Skaityti straipsnį “Socialiniai tinklai ir maisto kultūra” »

Kokiais privalumais išsiskiria butai Vilniuje Naujamiestyje?

Butai Vilniuje stebina itin plačiomis pasirinkimo galimybėmis. Nekilnojamojo turto brokeriai siūlo modernius, erdvius, šiuolaikiškus butus individualiems pirkėjų poreikiams. Šiuo metu vienas populiariausių projektų – butai Vilniuje Naujamiestyje, kurių svarbiausieji privalumai – tai patogi lokacijos vieta ir aukšta daugiabučių kokybė.

Naujamiesčio Alėjos butų privalumai

Naujamiesčio butaiNaujamiesčio mikrorajonas yra arti miesto centro. Nuo naujojo projekto iki Gedimino prospekto tėra mažesnis nei 3 km atstumas. Be to, vos per 10 minučių pėsčiomis galima pasiekti Vingio parką. Tai idealus sprendimas, tinkantis tiek miesto šurmulio ieškantiems pirkėjams, tiek privatumą ir ramybę vertinantiems gyventojams, kadangi projektas įrengtas atokiau nuo didžiųjų miesto gatvių ir išsiskiria negausiai užstatyta aplinka. Visai šalia esanti alėja leis mėgautis maloniais pasivaikščiojimais su vaikais ar draugais. Gyventojų patogumui netoliese įrengti net keli didieji prekybos centrai, taip pat yra vaikų darželiai, mokyklos, žaidimų aikštelės, kino teatras, sporto klubas ir kiti lankytini objektai.

Skaityti straipsnį “Kokiais privalumais išsiskiria butai Vilniuje Naujamiestyje?” »

Kuo poilsiautojams patraukli Palanga?

Vasarą poilsiautojai tiesiog vilkstinėmis traukia į Palangą, ir ten užsipildo ir naujos statybos būstas Palangoje, ir kiekviena bobutės kamarėlė. Apie šį miestelį jau sklando legendos, tačiau jis vis tiek tebestovi dar vis. Kuo toks patrauklus mums tas Palangos kurortas, kad vasaros laikome neįvykusios, jeigu neturėjome galimybės ten ilgiau ar bent kelioms dienoms pabūti?

Saugus ir šviesus paplūdimys

Statyba PalangojeLyginant su kitais Europos (arba Azijos, Afrikos, Amerikos, jeigu patinka) paplūdimiais, Palangos paplūdimys yra labai aukštos klasės. Jis toks saugus, tarsi būtų saugomas privačiame turtuolių kvartale. Pabandykite pasideginti Barselonoje ar Maroke prie jūros. Pro jus kas 10 sekundžių eis neaiškūs prekiautojai ir siūlys pirkti savo skaras, skėčius, gėrimus. Neturėsite nė sekundės laisvos, o jeigu tik užmigsite – pavogs ir jūsų paskutinius batus. Be to, kitų miestų pajūriai nėra tokie dailūs ir smėlėti kaip Palangoje. Nors šių metų klimatas ir mūsų mylimą pajūrį padare šiek tiek atšiauresniu, tačiau tai visiškai ne tas pats, kaip kokia Šiaurės jūra prie Anglijos krantų, kur bangų mūša išmušusi didžiulius skardžius, uolas, o geltono smėlio niekur nėra, visur tik aštrūs akmenys. Tad nenuostabu, kad Palanga yra patrauklus kurortas ne tik mums patiems, lietuviams, bet ir daugybei poilsiautojų iš kitų šalių.

Daug vietų nakvynei

Skaityti straipsnį “Kuo poilsiautojams patraukli Palanga?” »