Šiluma iš gamtos – dovana žmogui

Gyventi namuose, kuriuose yra šilta visus metus – nori kiekvienas. Tik reikia atsakingai rinktis tokius šilumos šaltinius, kurie yra draugiški ne tik žmogui bei jo pinginei, tačiau taip pat ir gamtai. Šiuo metu bene daugiausia dėmesio sulaukia atsinaujinančios energetikos galimybės apie kurias plačiau galima skaityti čia: https://rimgauda.lt.

RimgaudaŽinoma, alternatyvų yra ne viena, tad dažniausiai žmonėms kyla klausimas – kuri geriausia. Labai daug dėmesio sulaukia saulės elektrinės, kurios dažnai vadinamos pačia žaliausia šilumos bei elektros išgavimo galimybe.

Žinoma, pačios saulės elektrinės pasirinkimo galimybės šiuo metu yra labai atviros ir tuo pačiu įvairios, tad priklausomai nuo Jūsų poreikių ir tuo pačiu nuo Jūsų būsto – geriausia tartis su specialistais, kurie įvertinę Jūsų galimybes pasiūlys ir labiausiai tinkamą variantą. Juk šiuo metu gana daug dėmesio sulaukia saulės parkai, kurie jungia žmones norinčius gyventi ekologiškiau, tačiau taip pat džiaugtis gana pigia sistema.

Skaityti straipsnį “Šiluma iš gamtos – dovana žmogui” »

Kada reikalinga apsauga nuo saulės?

Kai kuriems vis dar sunku suprasti kodėl tokia reikalinga yra apsauga nuo saulės. Kiekvieną šiltąjį sezoną dermatologai primena įsigyti kremų su SPF ir naudoti juos kaskart, kai leidžiamas laikas saulėje. Žinoma, aktyviausiomis saulės valandomis siūloma slėptis pavėsyje arba būti namuose tam, kad būtų išvengta didžiausios žalos ir galimų nudegimų. Kartais žmonės maišo saulės žalą su nudegimais. Svarbu suprasti, kad nudegimas yra saulės padaryta žala, tačiau ji žala daro net ir tuomet, kai nudegimas neatsiranda. Iki šiol daugumai žmonių atrodo, kad saikingas deginimas yra kaip tik geras ir naudingas dalykas, o saulė žalinga tik nudegus, tačiau tai nėra tiesa. Saulė žalinga visuomet, todėl apsauga nuo saulės ir yra tokia reikalinga.

Apsauga nuo saulėsDar vienas mitas yra tai, kad apsauginių kremų reikia tik tuomet, kai nutariama pasideginti. Deja, net ir nebūnant paplūdimyje su maudomuoju kostiumėliu, saulė gali veikti odą. Važinėjant dviračiu, bėgiojant, einant į parduotuvę ar tiesiog žaidžiant su vaikais kieme, saulė niekur nedingsta. Tai reiškia, kad ir kur būsite, jei oda yra atvira tiesioginiams saulės spinduliams, jai daroma žala. Taigi, visuomet verta įvertinti kiek laiko bus praleidžiama saulėje, kokios kūno dalys atidengtos ir būtinai jas pasitepti apsauga. Dažniausiai rekomenduojama SPF 50, tačiau jei lauke nebūnama itin ilgai, gali u-tekti ir SPF30 apsaugos. Be abejonės, ilgiau būnant atokaitoje, rekomenduojama pakartotinai pasitepti priemone nuo saulės, nes besimaudant ar prakaituojant, natūralu, jog kažkiek produkto prarandama.

Skaityti straipsnį “Kada reikalinga apsauga nuo saulės?” »

Vokelis naujagimiui

Vokelis naujagimiui – kaip išsirinkti?

Labai svarbūs pasivaikščiojimui lauke skirti kūdikių rubeliai, apsaugantys mažylius nuo vėjo ir šalčio. Šiai kategorijai priklauso vokelis naujagimiui. Skirtingai nuo antklodės miegmaisis kudikiui nekausto mažylio judesių, suteikdamas galimybę kūdikiui gulėti jam patogiomis pozomis.

Yra močiučių ir kitų šeimos narių, bandančių atkalbėti jaunus tėvus nuo minties, jog vokelis naujagimiui reikalingas, teigdami, kad tai beprasmis pinigų švaistymas visiškai nepraktiškam daiktui. O iš tiesų naujagimio vokelis pasižymi dideliu funkcionalumu:

  • Vokelis kudikiui pravers ne tik išeinant iš gimdymo namų, jis bus tiesiog nepamainomas pirmųjų pasivaikščiojimų gryname ore metu. Dauguma modelių transformuojasi į minkštą antklodėlę ar pleduką.
  • Tokiame „lizdelyje“ mažylis jaučiasi ramus, jo niekas nespaudžia ir netrikdo.
  • Šaltuoju metų laiku žieminis vokelis kūdikiui bus puiki alternatyva sunkiai ir storai antklodei.
  • Vokeliai kudikiams gana patogūs kasdieniam naudojimui, pagaminti iš praktiškų medžiagų ir atlieka kelių daiktų funkcijas vienu metu, tokiu būdu leisdami sutaupyti, atsisakant tikrai nereikalingų pirkinių.

Vokeliai naujagimiams, jų rūšys

Vokelis – maišas – maišas su ilgu užtrauktuku. Suteikia mažyliui komfortą ir šilumą, tačiau gali netikti pernelyg energingiems vaikams. Yra kapišonas.

Vokeliai – miegmaisiai kudikiams – skirtingai nuo anksčiau minėtų vokelių šie turi kietą dugną (pasitaiko modelių ir su pusiau minkštu dugnu). Tinka į lopšį, automobilio kėdutę, rogutes-vežimėlį.

Vokelis – antklodėlė – tai antklodėlė su užsegimais. Tinka į vežimėlį pasivaikščiojimų lauke metu. Kai mažylis paauga šio tipo vokeliams galima suteikti naują gyvenimą, paverčiant jį antklode arba užklotu, kai mažylis važinėjasi rogutėmis. Kai kurie vokeliai – antklodės pasižymi ypač dideliu funkcionalumu – naudojami kaip kilimėliai, vystymo paklotas arba čiužinys.

Vokelis naujagimiuiVokelis – puskombinezonis – turi rankoves, kurių dėka kūdikis įgyja judėjimo laisvę. Tokie vokeliai rekomenduojami aktyviems 4-5 mėnesių kūdikiams.

Kombinezonas – vokelis (transformeris) – turi rankoves ir kapišoną, kartais kelnių klešnes. Naudojamas kaip puskombinezonis (naujagimiams) ir kaip klasikinis kombinezonas (vyresniems vaikučiams). Yra modelių, kurie numatyti vaikams iki 1.5 metukų. Šie modeliai turi galimybę pailginti rankoves ir kelnių klešnes.

Derėtų nepamiršti vaiko individualumo. Patiems nekantriausiems mažyliams tiks vokeliai naujagimiams su įvairiausiais užsegimais, sutrumpinančiais susiruošimo pasivaikščioti laiką. Aktyvūs vaikučiai puikiai jausis vokeliuose su paraukimais juosmens srityje, neleidžiančiais persikreipti. O mažyliams, kurie mėgsta spardytis kojytėmis, geriausia rinktis modelį su plačia apačia.

Kūdikio vokelis, gamybai naudojamos medžiagos

Kūdikio vokelis gali būti gaminamas iš įvairių medžiagų – viršutinis sluoksnis gali būti iš neperšlampančios sintetinės medžiagos, tačiau pageidautina, jog vidinis sluoksnis (pamušalas) būtų natūralus. Vokeliai kudikiui gaminami iš medvilnės, perkelio, šilko, atlaso, batisto, nailono, trikotažo, fliso. Vidiniam sluoksniui naudojamas sinteponas, vilna, poliesteris, bambukinis audinys, termofinas.

Tarp viršutinio ir vidinio sluoksnio zieminiai vokeliai kudikiams kaip ir demisezoniniai vokeliai turi pašiltinimą (užpildą).

Populiariausi pašiltinimai

  • Avikailis – pasižymi puikiomis termoizoliacinėmis savybėmis, lengvas, nekausto vaiko judėjimo laisvės. Avikailis – hipoalerginė medžiaga. Geras pasirinkimas esant žemai temperatūrai.
  • Pūkai – šilta medžiaga, tačiau gali sukelti alergiją. Todėl rinktis vokelį su pūkų užpildu verta tik tuo atveju, jei yra pamušalas, apsaugantis kūdikį nuo kontakto su pūkų sluoksniu.
  • Sintetiniai pašiltinimai – holofaiberis, faibertekas ir kiti. Tinka lengvoms žiemoms.

Skaityti straipsnį “Vokelis naujagimiui” »

Kiek kainuoja pastatyti namą?

Meistro namaiNorite turėti svajonių namus? Tuomet greičiausiai net nesižvalgote į tai, kas jau pastatyta. Turbūt net nereikia stebėtis tuo, jog šiomis dienomis daugelis nori ne pirkti seną namą, o statyti naują. Kainos skiriasi nedaug, o namų kokybė tikrai visiškai skirtingai. Todėl net keista, kai kiti nori ne statyti, o pirkti jau pastatytą namą. Turbūt savaime suprantama, jog ne kiekvienas gali įsigyti tai, ko jis nori. Nemažai namų parduodami dideli ir neskoningi, todėl nereikia stebėtis, jog daugelis nenori pirkti namo, o renkasi statybas. Juk statyti namą ne tik įdomu, bet ir naudinga. Galima sužinoti labai daug informacijos apie statybas ir išmokti daug naudingų dalykų. Turbūt būtų neracionalu manyti, jog namo statyba nesudėtinga. Tikrai bus sudėtinga ir reikės sužinoti daug dalykų. Visgi, reikia pripažinti, jog sužinojus daug naudingos informacijos, gali būti smagu atlikti šį procesą. Neretai samdoma komanda, kuri padeda statyti namą. Naudinga pasidomėti pasiūlymais ir rasti tai, kas naudinga. Turbūt vienas iš paprasčiausių būdų pastatyti namą yra rasti profesionalus, kurie padėtų. Daug informacijos ir pasiūlymų rasite čia: meistronamai.lt. Šiame puslapyje rasite ne tik reikiamos informacijos, bet ir idėjų. Juk labai sudėtinga nuspręsti, kokį namą statyti. Svarbu pasidomėti, jog būtų galima rasti tai, kas naudinga ir sutaupyti.

Skaityti straipsnį “Kiek kainuoja pastatyti namą?” »

Žiemos metu dažnai tenka gelbėti plaukus

KeuneNepriklausomai nuo to kokia yra plaukų spalva, jų apimtis, ilgis ar tekstūra, visuomet žiemos metas būna skaudus tiems, kurie tinkamai nesaugo savo plaukų. Be abejonės tokiu metu svarbu naudoti ne tik kokybiškas priemones, bet ir nepamiršti, kad reikia užtikrinti gerą plaukų apsaugą nuo itin šalto oro. Greičiausiai daugelis puikiai žino kiek daug įtakos plaukams gali turėti aplinka – vasaros metu nuo žalingų saulės spindulių plaukai sausėja, kartais šviesėja ir greitai riebaluojasi, šaltas oras gali paskatinti elektrinimąsi, galiukų lūžinėjimą. Lygiai taip pat įtakos plaukų būklei turi net ir sveikata, subalansuotas arba nesubalansuotas maistas, turimos lėtinės ligos arba uždegimai. Žinoma, dažniausiai plaukus labai veikia naudojamos priemonės, todėl jų kokybė visuomet turi būti užtikrinama. Keune produkcija yra viena geriausiai žinomų ir dažnai pasirenkamų variantų, kadangi visuomet džiugina kokybės ir kainos santykiu, kuris tikrai yra patrauklus. Turėti gražius plaukus norisi visiems, tačiau ne visuomet pavyksta turėti prabangiausias priemones. Svarbiausia atrasti kas tikrai tinka būtent jūsų plaukams – juk kiekvienam gali reikėti skirtingos pagalbos. Žinant savo plaukų tipą, jų savybes, galima pasistengti plaukus atgaivinti bet kuriuo sezonu. Žiemos metus dažnai rekomenduojama drėkinanti Keune kosmetika tam, kad plaukai būtų kiek įmanoma labiau apsaugoti nuo šalčio daromos žalos.

Skaityti straipsnį “Žiemos metu dažnai tenka gelbėti plaukus” »