Vet klinika informuoja, ką daryti, jei šuo peršalo

Nors daugelis šunis auginančių žmonių mano, kad jų augintinis net ir šaltą žiemos dieną yra apsaugotas nuo peršalimo ligų, vet klinika primena, kad šunys, kaip ir žmonės, gali gana lengvai peršalti. Jei žinosite, kokie simptomai praneša apie pirmuosius ligos požymius, galėsite tinkamai pasirūpinti augintinio sveikata ir užkirsti kelią ligos plitimui.

Peršalimo rūpesčiai ir požymiai

Veterinarai teigia, kad peršalimas būdingas daugeliui gyvūnų, t. y. prastas oras gali paveikti ne tik šunis, bet ir kates ar net žiurkėnus. Peršalimu vadinama viršutinių kvėpavimo takų infekcija. Priklausomai nuo infekcijos pobūdžio, ligos požymiai gali svyruoti nuo lengvų iki itin sunkių. Didžioji dalis kvėpavimo takų ligų atsiranda dėl virusų, kartais jas lemia ir bakterijos arba mikroskopiniai grybai. Peršalęs šuo gali kosėti, žiaugčioti, krenkšti. Silpnesni ligos požymiai gali būti sėkmingai gydomi namuose, tačiau, jei kosulį lydi išskyros iš nosies ir akių, sunkus kvėpavimas, jei iškosėtose gleivėse pastebėjote kraujo, nieko nelaukdami kreipkitės į veterinarus.

VET klinikaPaprastai viršutinių kvėpavimo takų uždegimu susergama, jei šuo ilgai išbūna šaltame ore, jei augintinio imunitetas yra nusilpęs arba šuo kontaktuoja su kitais sergančiais gyvūnais. Vet klinika mini penkis dažniausius peršalimo simptomus – tai sunkus kvėpavimas dėl nosies užsikimšimo, kosėjimas, čiaudėjimas, pakilusi temperatūra ir išškyros iš nosies ar akių. Deja, nėra vieno patikimo gydymo nuo peršalimo. Skirtingais atvejais reikalinga skirtinga pagalba. Paprastai peršalimo simptomus palengvina terapija ir papildoma augintinio priežiūra.

Kaip pasirūpinti peršalusio šuns sveikata?

Skaityti straipsnį “Vet klinika informuoja, ką daryti, jei šuo peršalo” »