Dantų protezavimas, kas tai?

Dantų netekimas labai opi tema, nuo jos neapsaugotas mes nei vienas. Vienas dažniausiai pasitaikančių šios problemos sprendimų būdų, tai dantų protezai. Tai išeitis norint turėti šypseną. Dantų protezai gali būti kelių rūšių, pradedant nuo fiksuojamų ar išimamų. Fiksuoti dantų protezai gali būti: vainikėliai, tiltai ar mikroprotezai.

Vainikėliai gali būti pavieniai arba pilni. Pavieniai dantų protezai naudojami tada, kai norima uždengti dalį danties, kuris galbūt yra nuskilęs ar kitaip deformavesis dėl tam tikrų aplinkybių. Pilni dantų vainikėliai naudojami norint paslėpti kelis dantis, ar tiesiog siekiant užpildyti prarastų dantų tarpus.

Dantų protezavimas tiltais bėgant metams tampa vis mažiau populiarus, kadangi norint tiltą panaudoti tenka sveikus dantis šlifuoti nes ant jų užmaunamas visas tiltas. Tačiau verta paminėti tai, kad jei anksčiau ši procedūra jau buvo atlikta pacientui, ją galima pakeisti nauju tiltu.

Mikroprotezai tai nauja technologija, kurios pagalba dantis tiesiog yra užpildomas medžiaga, visai kaip naudojant plombą. Mikroptotezai nekeičia savo spalvos, labai ilgai išsilaiko, todėl neleidžia dantims daugiau skilti.

Skaityti straipsnį “Dantų protezavimas, kas tai?” »

Kas tas dantų periodontitas?

Protezavimas-implantavimas klinika Vilniuje

Tai viena iš labiausiai paplitusių dantų ertmės ligų šiuo metu Lietuvoje. Odontologai pažymi tai, kad šia opia liga serga ar bent jau turi tam tikrus požymius devyni iš dešimties asmenų. Ši liga geriau žinoma kaip dantų parodontozė turi tam tikrus požymius. Tai liga, kuri ūmaus uždegimo metu pažeidžia dantis supančius audinius. Kas gi signalizuoja apie tai, kad galbūt ir jūs turite šią ligą? Yra keli aspektai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį, jog laiku būtų pradėtas gydymas. Pirma tai paraudusios, kraujuojančios dantenos, dažniausiai tai pastebima dantų valymo metu, kuomet dantų šepetėlis liečia pačias dantenas. Kitas jaučiamas signalas yra dantų jautrumas valgant šaltą, karštą ar saldų maistą. Taip pat ir blogas burnos kvapas gali signalizuoti apie prasidedančią paradantozę. Yra ir dar keli požymiai, kurių e odontologo pagalbos būtų sunku pamatyti, tai yra dantų paslankumas bei dantenų susitraukimas.

Kaip padėti žmogui sergančiam šia liga?

Siekiant sustabdyti šią ligą gydymas turi būti pradedamas kuo greičiau. Laiku nesustabdžius ligos, gresia blogiausia, dantų netekimas. Gydytoja odontologė, sako kad dantų pastos skirtos gydyti paradantozę tikrai nepakaks, siekiant geriausio rezultato reikia ilgai dirbti kartu su odontologu. Tačiau, ką daryti tada kai liga jau yra pažengusi ir išgelbėti dantų nepavyksta. Gydytoja odontologė sako, kad siekiama padėti bet kokio amžiaus asmeniui. Siūlomas alternatyvos, kurios šiuo metu Lietuvos rinkoje yra dvi: dantų implantai arba protezai. Kurį variantą pasirinkti žmogui, odontologė sako, kad tai priklauso nuo daug aspektų. Vienas iš jų ir turbūt vienareikšmiškai labiausiai svarbiausias tai kokio amžiaus yra pacientas. Dažniausiai jauni asmenys renkasi dantų implantus, kadangi tai yra gražesnis, patogesnis bei kokybiškesnis pasirinkimas. Į paciento žandikaulį įsukus varžtelį ir vėliau ant jo užmovus dantį, visos problemos yra išspręstos ir žmogus gyvena savo gyvenimą kaip gyvenęs. Tačiau reikia paminėti tai, kad ši procedūra nėra iš pigiausių, tačiau garantuoja kokybę, ilgaamžiskumą. Na o vyresnio amžiaus žmonėms dažniausiai yra siūloma, na ir jie patys pasirenka dantų protezavimą, kadangi kitais nei dantų implantai kainuoja mažiau, tačiau reikalauja daugiau priežiūros. Kiekviena diena pacientas, turi savo dantis išsiimti lauk, juos prižiūrėti, plauti, pirkti specialius klijus, kad dantys laikytusi. Beje pasirinkus dantų implantus burnoje nėra jaučiamas svetimkūnis, pavyzdžiui valgant žmogus nejaučia diskomforto, kitaip nei su dantų protezais, kadangi labai dažnai būtent valgymo metu susiduriama su nepatogumo jausmu. Gydytoja rekomenduoja pasitarti su savo odontologu, kuris būdas yra patogiausias pacientui.

Kodėl kai kurios klinikos mano, kad yra geresnės?

Lietuvoje tiek ir užsienio šalyse yra klinikų ar privačių kabinetų odontologų, kurie galvoja, kad jų paslaugos yra geresnės todėl, kaina pas juos tos pačios procedūros skiriasi ir kelis kartus. Kaip pavyzdį paėmus dantų implantavimo kainos tame pačiame mieste, tik skirtingose klinikose gali skirtis net kelis kartus? Kodėl tie, kurie dirba naujose klinikose kainą kelia gerokai aukščiau nei visi kiti. Į tai vienareikšmiško atsakymo nėra, tačiau pabandykime panagrinėti ir suprasti kas tai gali lemti.

Naujai pastatyta klinika, kurioje dirba galbūt 10 žmonių, į dantų implantavimo kainą suveda ir tai kiek kainuoja išlaikyti visus darbuotojus, kiek kainavo naujo pastato pastatymas, taip pat ir visi nauji aparatai skirti būtent šiai procedūrai. O klinika, kuri egzistuoja jau daugiau nei 20 metų, turi kelis darbuotojus, visą reikiamą aparatūra tiesiog pinigus skaičiuoja už padarytą darbą ir daugiau į tą kainą nieko neįskaičiuoja. Daugelis žmonių nusprendžia dantų implantavimą atlikti naujoje gražioje klinikoje, galvodami apie tai, kad sena klinika imanti mažesnę kainą nepadaro darbo kokybiškai, nesupranta ir nežino, kad kaina, kurią moką naujoje klinikose labai maža dalis sumokama už patį danties implantavimą, o didžioji dalis kainos yra gražios patalpos, ar darbuotojų išlaikymas.

Skaityti straipsnį “Kodėl kai kurios klinikos mano, kad yra geresnės?” »

Kiek kainuoja įsteigti verslą?

Vis daugiau jaunų žmonių galvoja apie tai, kad norėtų turėti savo nuosavą verslą, būtų nuo nieko nepriklausomi, niekas nereikėtų atsiskaityti. Tačiau ar šiais laikais sunku tai padaryti? Be Abejo daugelis žmonių mano, kad verslas tai toks dalykas, kuris nieko nekainuoja. Tiesiog turi idėją ir ją įgyvendinti. Tačiau ar tikrai taip ir yra? Ne visada svajonės siejasi su realybę ir tenka į šią svajonę šiek tiek mažinti ar ieškoti galimybių kaip ją įgyvendinti, nes vien savų lėšų tam neužtenka. Dažnai jauni žmonės kreipiasi pagalbos į pačius artimiausius, kad būtų sulaukta finansinės pagalbos, bet jei žmonės jos negauna tada ieško kitų būdų. Lietuvos užimtumo tarnyba siūlė programą, kurios metu asmenys yra mokosi kaip įsteigti būtent naują verslą, tuo pačiu ji skyrė ir penkiolikos tūkstančių eurų pagalbą jaunuoliams iki dvidešimt devynerių metų, taip suteikdami jiems progą įgyvendinti savo svajones.

Lieporių klinika – odontologijos klinika Šiauliuose. Profesionalios odontologijos paslaugos. Kviečiame registruotis į vizitą pas dantų gydytoją.

Darbo vietos kūrimas

Skaityti straipsnį “Kiek kainuoja įsteigti verslą?” »

Kas yra titratorius?

Titratorius tai įrankis, kurio pagalba yra tiksliai atliekami tam tikri procesai, analizės, kurios labai kokybiškai leidžia sužinoti atsakymus. Titratoriai šiuo metu rinkoje yra keli, galima rinktis iš jų, su kuriuo bus atliktos analizės. Šie įrankiai gana panašūs, todėl kartais labai sunku nuspręsti kurį iš jų pasirinkti. Todėl kartais jie yra parenkami specialistų pagalba, kad būtų išvengta, bet kokių nesklandumų. Titratoriaus pagalba, atliekami procesai, kurių pagalba yra leidžiama surasti pačius geriausius sprendimus, tiems, kurie siekia ypač tikslių atsakymų į tam tikrus klausimus. Šis įrankis nustato kiekvieną dalelę, kuri yra tam tikrame daikte, kurį jis tiria.

Kodėl nesirenkami kiti tyrimo būdai?

Kaip ir minėta anksčiau, būtent šis tyrimo būdas yra vienas iš tiksliausiai ir greičiausiai duodantis atsakymus į tam tikrus klausimus. Pavyzdžiui titratoriaus pagalba atliktas tyrimas per kelias minutes leidžia matyti, kaip darba satliktas, kokie atsakymai yra gauti. Kitų įrangų pagalba tyrimai vyksta daug ilgiau, atsakymų reikia laukti taip pat ganėtinai ilgą laiką. Labai dažnai tyrimai nebūna atlikti taip kokybiškai kaip titratoriaus pagalba, todėl juos vėl reikia kartoti. Todėl dažnai užsakovai labai dažnai pasirenka būdą, kuris garantuoja tai, kad viskas bus atlikta nepriekaištingai ir nebus sugaišta labai daug laiko. Įmonės, kurios užsiima tyrimais visada pasirinks naudoti titratorius, nes žino, kad šie aparatai yra sukurti taip, kad viskas būtų padaryta aukščiausiame lygyje

Skaityti straipsnį “Kas yra titratorius?” »