Kas geriau: dantų implantai ar protezai

Plačiąja prasme dantu implantai ir protezai yra susiję, nes tiek vienas, tiek kitas variantas padeda atstatyti dantų sukandimo ir kramtymo funkciją. Be to, implantavimą galima būtų apibūdinti kaip tam tikro sraigto (pagrindo) sukūrimą žandikaulyje, o paskui jo protezavimą (dirbtinio danties sudėjimą). Visgi, daug žmonių, netenkančių dantų, svarsto, ką geriau pasirinkti.

Kada prasideda tokie klausimai

Dažniausiai klausimai dėl dantų protezavimo ir implantavimo kyla vos praradus 1 dantį. Taip gali atsitikti po traumos, ligos, nėštumo (sumažėja vitaminų kiekis kraujyje ir ima gesti dantys). Visgi, dantų protezavimo ir implantavimo klausimai dažniausiai pasidaro nuolatiniai sulaukus vėlesnio amžiaus, kai tiesiog jau natūraliai imame netekti dantų. Tuomet tenka galvoti, ką daryti. Ar tą pirmąjį iškritusį protezuoti, ar jau siekti implantų.

Kainos aspektas

ImplantavimasDažniausiai žmones pribloškia kainų klausimas: tiek viena, tiek kita paslauga kainuoja. Pirmiausiai norisi rinktis tai, kas tuo momentu kainuoja pigiau: protezavimą. Tačiau tai tas pats, kas ilgalaikius pastatus dengti bitumine danga, skirta trumpalaikiams pastatams – po 5 metų tą stogą reikės per naują keisti… Taigi, ir su dantimis yra tas pats. Protezavimas yra trumpalaikis dalykas, o protezų plokštelės ne visiems patogu. Aišku, gerai, kad ir tokių pasirinkimų yra. Bet visgi tenka rinktis ir galvoti, kas jums galėtų išties būti geriausia. Taigi, kainos aspektas pasidaro tikrai labai svarbus. O geriausia, jeigu sugebame pažiūrėti į priekį ir paskaičiuoti, kad vėliau visa tai turėtų atsipirkti. Nes implantai daromi vienam kartui, jų nereikia keisti – iškart galite visą likusį gyvenimą nuo to momento mėgautis tvirtais naujais dantimis ir jų teikiamu komfortu. Tai leidžia jaustis tikrai maloniai. Taigi, kainos aspektas, žvelgiant į priekį, čia įgauna naują formulę.

Ilgaamžiškumo aspektas

Skaityti straipsnį “Kas geriau: dantų implantai ar protezai” »

Interjeras mažam butui

Pasaulyje plintant ekologiškumo ir minimalizmo idėjoms, mažas butas yra atsvara dideliam vartotojiškumui. Mažas butas gali būti jaukus, labai gražus, 3D tapetai internetu ar kažkas kito gali tapti jo stiliaus akcentu, o protingai pagaminti ir išdėstyti interjero sprendimai džiugins kiekvieną dieną. Kaip sukurti tą protingą ir gražų interjerą mini butui?

Pasirinkite 3D tapetus

3D TapetaiVisų pirma, pagalvokime, kaip optiškai praplėsti erdvę. Keistas, bet įdomus būdas tą padaryti, yra 3D tapetai. Tai tapetai, kurie sukuria tūrinės erdvės pojūtį. Gali imituoti stiklinę sieną, kažkokį vaizdą į gylį, mišką, augalus, ar tiesiog kažkokią erdvinę geometriją. Rinkitės tapetą, kuris būtų šviesesnis, nes mažame bute šviesos irgi labai reikia, ji itin praplečia erdvę, sukuria tą jausmą, kad yra šviesu.

Multifunkciniai baldai

Labai svarbus dalykas, kuriant tokio tipo namus – tai yra multifunkciniai baldai. Jie visada bus labai svarbūs ir reikalingi, nes tik jie sugebės iš tiesų protingai išplanuoti erdvę. Jums tuomet nereikės galvoti, ką daryti, kad sutalpintumėte ir spintelę, ir stalą, nes tai bus vienas ir tas pats. Įvairūs atlenkiami ir išlenkiami sprendimai – reikšmingas dalykas, jeigu norite, kad namuose turėtumėte viską, ko reikia.

Aukštyn į vertikalią erdvę

Skaityti straipsnį “Interjeras mažam butui” »

Kodėl vitaminas B6 svarbus lieknėjant?

Nors dažniausiai galvojame, kad B6 vitaminas reikalingas nervų savijautos gerinimui, taip pat grožio funkcijoms palaikyti, iš tiesų, tai vitaminas, kurio gali labai jums trūkti ir reikėti tuomet, kuomet lieknėjate. Kodėl? Kuo jis tuomet toks svarbus?

Vitaminas, atsakingas už daugybę organizmo funkcijų

Visų pirma, B6 vitaminas yra labai svarbus hormonų apykaitoje. Esant jo trūkumui, gali sutrikti menstruacijų ciklas, atsirasti spuogų, reikštis kiti nemalonūs simptomai. Dėl to B6 dažnai įtraukiami į papildų, skirtų moterims, sudėtį. Apskritai šis vitaminas labai svarbus ir visai medžiagų apykaitai, taigi, nieko keisto, kuomet esant jo stygiui, prastėja būklė lieknėjant, nesiseka atsisakyti svorio ar padaryti to sveikai. Jeigu jaučiame nuolatinį nuovargį, išsiderina nervų sistema, gali būti, kad trūksta būtent vitamino B6. O nenorėtumėte, kad jo trūktų lieknėjant.

Trūkumas pavojingas „emociniams valgytojams“

B vitaminaiPrieikime prie vitamino B6 poveikio lieknėjimui ir didžiausio lieknėjimo priešo – emocinio valgymo. Lieknėjimas visuomet reikalauja daug pastangų. Visuomet tenka kovoti su savimi, nugalėti tuos įpročius, kurie mums ir sukrovė ant kūno tokį „turtą“. Tačiau kaip tą padaryti? Turime motyvuoti save, rasti jėgų savyje. Ir visgi, svarbu ir kad specialiai sau nesukeltume kažkokio vitaminų stygiaus, prastos nuotaikos, emocijų sutrikimų, kas vėliau išprovokuotų ir persivalgymą. Tikrai esate girdėję apie pasakymą, kad suvalgome savo liūdesį. Labai daug žmonių persivalgo dėl to, kad jaučiasi apatiški, liūdni, nelaimingi ar tiesiog nuobodžiauja. Nors ir žino, kad su kiekvienu kąsniu didina kažkokią problemą, tas akimirkos džiaugsmas tarsi leidžia atsipalaiduoti, nors tai ir yra klaidinga nuomonė. Taigi, emociniams valgytojams itin svarbu, kad būtų užtikrinta psichinė, emocinė, nervų sveikata. Kad bent jau vitaminų trūkumas nedrumstų nuotaikų. Dėl to verta maitintis pilnavertiškai, o prie mitybos dar pridėti ir papildus su B6 vitaminu. Kur gauti vitamino B6 lieknėjant? Galbūt geriausia būtų įsigyti interneto parduotuvėse, prekiaujančiose nereceptiniais papildais.

Laikantis dietos svarbu užtikrinti pilnavertį organizmo aprūpinimą

Skaityti straipsnį “Kodėl vitaminas B6 svarbus lieknėjant?” »

Natūralūs būdai, padedantys lieknėti

Jeigu manote, kad jokie natūralūs ir tyri preparatai negali padėti sulieknėti, tai labai klystate. Mat ciberžolė – tai puikus augalo šaknies produktas, kuris slopina norą valgyti. Ne tik ciberžolės, bet ir kokie natūralūs gamtiški slėpiniai padeda sulieknėti.

Ciberžolės ir pipirų derinys

Biofitus siūloAr pastebėjote, kad pavalgę indiško kario patiekalo, ilgai būnate labai sotūs? Taip yra todėl, kad ten pridėta daug pipirų ir ciberžolės. Ne tik dėl to, kad gerai tarpusavį dera ir skanu, o ir todėl, kad tai garantuoja ilgalaikį alkio numalšinimą. Tad ir ciberžolės bei pipirų preparatas tinka ne tik maistui skaninti, bet ir vartoti jį atskirai didesniais kiekiais, norint natūraliai numalšinti apetitą. Nebūtina jį vartoti visada. Galima naudotis šia pagalba tuomet, kai sunkiau atsilaikyti. Gal prieš vykstant į kokį giminės vakarėlį, kuriame linkę visi linksmintis susėdę prie mišrainėmis nukloto stalo. O gal tuomet, kai kankina hormonų audros, artėjant menstruacijoms, ir atrodo, ir arklį prarytum. Galima ir nuolat vartoti ciberžolę, kol tiesiog priprasite mažiau valgyti.

Daug mineralinio vandens

Skaityti straipsnį “Natūralūs būdai, padedantys lieknėti” »