Ideali įstiklinta terasa: kokia ji

Kaip turėtų atrodyti idealus terasų stiklinimas? Ar tobula terasa – vien tik stiklintojo nuopelnas, ar ir daugiau visko? Iš tiesų, terasa gali būti įstiklinta ir neįstiklinta, tačiau visi nori stiklintos. Tam, kad ji būtų nepriekaištinga, reikia atsižvelgti į keletą faktorių.

Tinkamai parinkta terasos kryptis

TerasosVisų pirma, labai aktualu, kad būtų tinkamai parinkta terasos kryptis. Kaip daryti nuostabią stiklintą terasą, atsuktą į kaimynų lauko tualetus ar mūro sieną už pusės metro. Pats svarbiausias dalykas visuomet bus tas, kad terasa privalo būti atsukta gražiausią ir plačiausią vaizdą. Nebijokite, kad jus kažkas matys ir nesijausite privačiai. Daug geriau tolimesnes platumas aprėpiantis vaizdas, net jeigu tai ir nuginkluos jūsų privatumą, negu mažytis kiemelis ir jame esanti mini terasėlė. Klaustrofobija mus veikia neigiamai ir ją mes galime pajusti net ir būdami per mažame kiemelyje.

Dideli ir žydintys augalai terasoje

Kitas svarbus dalykas: tai gražūs žydintys augalai terasoje. Tikėtina, kad norite sukurti gražų žiemos sodą, kitaip tariant, ne tik įstiklinti terasą, bet ir leisti augmenijai joje vešėti net ir žiemos ar kitu šaltu metu. Vadinasi, reikia pastatyti keletą gražių vazonų, kurie atrodytų puikiai ir leistų džiaugtis plačiais, vešliais augalų lapais ir žiedais. Geriau rinkitės kelis didelius augalus nei daug mažų. Efektas bus didesnis, o ir priežiūros mažiau.

Erdvi poilsio zona

Taip pat svarbu bus ir sukurti tikrai erdvias poilsio zonas. Neprigriozdinti į terasą nenaudojamų dviračių ar slidžių, ar buitinės technikos. Matyti ją kaip pačią prabangiausią ir gražiausią namų elementą, kuriame daugiausia vietos turėtų užimti poilsio erdvė: puikus suolas, gal minkštasuolis, kėdės, staliukas, foteliai ar netgi tam tikras hamakas.

Sprendimai terasos šildymui

Jeigu norite, kad tai virstų žiemos sodu, jums reikės terasą ir kažkiek šildyti. Čia reikės specialiai pasidomėti ir padaryti patį geriausią įmanomą šildymą, kad tik pavyktų sutaupyti ir drauge palaikyti tinkamą temperatūrą. Galbūt, kai lauke spaus -30, ir nebus terasoje pakankamai šilta, tačiau tai vis tiek gali būti tokia erdvė, kur bent jau augalai išgyventų. Tiesa, svarbu tuomet rinktis dvigubo, trigubo ar keturgubo paketo stiklus, nes tik jie gali tinkamai izoliuoti šilumą ir leisti jai nepabėgti. Tai kainuos daugiau, bet kartu tai ir bus labai svarbu. Šilumą aišku reikės ir dirbtiniu būdu skleisti su kuro katilu, rekuperatoriumi ar infroraudonųjų spindulių krosnimi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *