Kokį sveiką maistą mums ant stalo padeda žemės ūkis

KombainaiNe per seniausiai vienas garsus Amerikos kulinaras atliko tyrimą mokyklose ir išsiaiškino, ar vaikai žino, iš kur atkeliauja maistas ant jų stalo. Paaiškėjo, kad daugybėje šeimų vaikai net nežino, kas yra ir kaip auga bulvės, morkos, daržovės, ką jau kalbėti apie žemės ūkio technikos pažinimą, tokios kaip kombainai. Vaikai dažnai valgo pusgaminius, arba maitinasi mokykloje, o tėvai dirba per daug ir neskiria laiko savo vaikams. O juk Amerika kažkada buvo sukurta būtent kaip žemės ūkio šalis, kuriai didelį smūgį vėliau kirto Didžioji Depresija. Ką mums šiais laikais reikėtų žinoti apie žemės ūkį ir jo atnešamą maistą ant mūsų stalo?

Kombainai mums augina duoną

Visų pirma, nereikia bijoti pripažinti, kad duoną mes vis dar valgome. Ir kad jau seniai nebe žmonės lenkia nugarą kiaurą parą laukuose, kad tą rugį ir duonelę užsiaugintume. Jau seniai mums duoną iš tiesų užaugina galingos mašinos – kombainai. Kurios savo dideliu darbu padaro taip, kad žmogui nebereikia prakaituoti laukuose ir dainuoti giesmes dievams, kad šie suteiktų jėgų su arklu susiarti ir dar likusią lauko dalį. Kombainai suaria dirvas, patręšia, pasėja maistines kultūras (tik pažiūrėkite, kaip smaginasi paukščiai, skraidantys ir tupiantys iš paskos, kai ariama ir atverčiami sliekai, arba mėtomos sėklos). Galiausiai, jie patys ir nušienauja, ir surenka, ir išveža ten, kur grūdinės kultūros apdorojamos toliau.

Sveikiausios – mažiau apdorotos daržovės, vaisiai

Kaip žinia, tikrai sveikos yra mažiau apdorotos daržovės ir vaisiai. Tai – tikras žemės ūkio perlas, į kurį daug pirkėjų tiesiog numoja ranka, nes nemato būtinybės iškart imtis savo sveikatos priežiūros ir mieliau valgo užšaldytų, išdžiovintų, sumaltų, supakuotų ir vandeniu užpiltų bulvių miltelius, vadinamus bulvių koše, nebeturinčius jokių maistingųjų medžiagų, negu iš tiesų ima tą pačią šviežią bulvę su lupena, ją pasitroškina ir paverčia skaniu maistu.

Sveikas maistas auga žemėje ir ant jos

Taigi, tai, ką daro kombainai, traktoriai ir ūkininkai – tai sveiko maisto auginimas. Mažiau reikėtų kreipti dėmesį į kalbas apie pesticidus ar kitus "baubus", kadangi svarbiausia valgyti daržovių ir vaisių tiek, kiek galite suvalgyti, kuo mažiau visa tai apdoroti, ir taip savo kūną ir organizmą praturtinti geromis maistingomis medžiagomis. Kitu atveju, greitai įsimes visokios ligos ir teks gailėtis, kad taip ilgai neatėjote į sveikos mitybos kelią.

1 mintis apie “Kokį sveiką maistą mums ant stalo padeda žemės ūkis”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *