Ką rinktis: buhalterį ar buhalterinių paslaugų įmonę?

Kad ir kokią veiklą vykdote – svarbu tinkamai vesti buhalterinę apskaitą. Galimi keli pasirinkimai: patiems vesti apskaitą, samdyti buhalterį arba rinktis buhalterinių paslaugų įmonę https://asfinansa.lt/. Kuris pasirinkimas geriausias?

Finansinės paslaugosKartais sunku nuspręsti, kam patikėti buhalterinės apskaitos tvarkymą. Neretai galvojama, kad buhalterinius darbus atlikti visai nesunku ir patys savininkai nusprendžia pataupyti, ir patys pradeda vesti buhalterinę apskaitą. Jei turite patirties, tai tikrai galite imtis šių darbų. Tiesa, reikia būti pasiruošusiems tam, kad darbų bus daug, todėl neturėsite pakankamai laiko atlikti savo, kaip savininko, darbus. Tuomet galima pasirinkimas – samdyti buhalterį. Svarbus patarimas nusprendusiems samdyti tokį darbuotoją – paskaičiuokite, kiek kainuos visa darbo vieta. Tai reiškia, kad įvertinti turite, kiek išlaidų sudarys ne tik buhalterio atlyginimas, bet ir visos kitos išlaidos susijusios su jo mokymais, kvalifikacijos kėlimu, seminarais, biuro baldais, kompiuteriu, buhalterine programa ir kt. Kai turėsite preliminarius skaičius, kreipkitės į buhalterinių paslaugų įmonę. Tai dar vienas galimas variantas, kas tvarkys jūsų įmonės buhalterinę apskaitą. Pateikę reikiamą informaciją, gausite pasiūlymą ir galėsite palyginti. Dažnu atveju kreiptis į buhalterinių paslaugų įmonę labiau apsimoka, nei samdyti ir išlaikyti buhalterio darbo vietą savo įmonėje. Tiesa, šis pasirinkimas netiks didelėse įmonėse, tačiau turint iki penkiasdešimties darbuotojų ar vykdant veiklą ne ištisus metus – toks pasirinkimas bus labai naudingas.

Skaityti straipsnį “Ką rinktis: buhalterį ar buhalterinių paslaugų įmonę?” »

Ar saugu pirkti motociklo dalis internetu?

Netikėtai sugedo motociklas? Tuomet tampa aktualus remonto klausimas ir dažniausiu atveju ieškomos naujos arba naudotos motociklų dalys. Nors atrodo, kad suremontuoti motociklą galima paprastai, tačiau dažniausiai nuomonė greitai pasikeičia, kai suprantate, kad pats remontuoti nemokate ir teks ieškoti pagalbos.

Naudotos dalysDaugelis motociklų savininkų galvoja, kad patys gali suremontuoti visus motociklo gedimus, tačiau retai kuriam tai pavyksta padaryti. Jei pats nemokate, tai reikia ieškoti patikimo motociklų remonto meistro. Tokių daug nėra, tačiau paieškojus tikrai galima rasti. Dažnai net ir radus patikimą meistrą, tenka išgirsti, kad reikia pakeisti kokią nors detalę. Tuomet tenka spręsti klausimą: nauja ar naudota? Tiek vienu, tiek ir kitu pasirinkimu yra savo privalumai ir trūkumai. Perkant naują detalę gaunama garantija, todėl net ir sugedus detalei būsite ramūs dėl to, kad ji bus pakeista į naują arba atgausite sumokėtus pinigus. Taip pat perkant naują dalį galėsite būti tikri, kad ji nenaudota, o daugeliu atvejų tai reiškia tai, kad ją ilgiau galėsite eksploatuoti. Dar vienas privalumas susijęs su tuo, kad tokias dalis rasti labai paprasta, o jei tuo metu parduotuvė jų neturi, tai jas galima užsakyti iš užsienio tiekėjų. Nors daugeliui patinka pirkti naujus daiktus, tačiau kai kalba pakrypsta apie transporto priemonių dalis, tai daugelis renkasi ne naujas, o naudotas. Kodėl taip yra? Taip yra dėl to, kad naujos dalys turi vieną trūkumą. Tai – aukšta kaina. Naujos dalys, nesvarbu ar automobilio, ar motociklo, kainuoja brangiai. Mūsų šalyje nėra tokia gera finansinė padėtis, todėl daugelis renkasi ne naujas, o naudotas dalis. Taigi, didžiausias tokių dalių privalumas – kaina. Daugelis pirkėjų nuogąstauja ar naudotos motociklų dalys bus geras pasirinkimas, nes jos nėra naujos. Vis dėl to, didžioji dauguma transporto savininkų perka būtent naudotas, o ne naujas dalis ir daugelis lieka patenkinti dėl tokio sprendimo. Tiesa, tam, kad įsigyti geras dalis, reikia atidžiai rinktis, o jeigu visai neišmanote, tai galima kreiptis pagalbos į tai nusimanančius specialistus, kurie padės pasirinkti naudotą dalį, kuri gero stovio. Čia kaip loterija, tačiau įmanoma rasti nenuvažinėtas dalis.

Skaityti straipsnį “Ar saugu pirkti motociklo dalis internetu?” »

Kokią planšetę pirkti?

Įvairias plansetes perka dėl įvairių galimybių. Galima išskirti pagrindines, kurios daugeliui yra aktualios. Pirmiausia tai planšetė skirta naršymui internete. Čia galimybės plačios, tačiau dažniausiai naudojamasi vaizdo įrašų žiūrėjimui, naujienų ir knygų skaitymui. Taip pat dažnai reikalinga funkcija – elektroninis paštas ir vaizdo skambučiai. Žinoma neapsieinama ir be žaidimų. Žaisti įvairius žaidimus planšete mėgsta daugelis vartotojų dėl patogaus ekrano. Kaip išsirinkti tinkamą planšetę svarbiausiems darbams atlikti.

KompiuterijaPaieškas pradėti reikia nuo tam tikrų kriterijų nusistatymo. Pagalvokite, kokios operacinės sistemos reikia. Galimi keli pasirinkimai: Android, iOS ir Windows. Rinktis reikia pagal tai, kokių funkcijų ir galimybių norite arba prie kokios operacinės sistemos esate įpratę naudojantis kitais įrenginiais. Lengvai naudojama iOS sistema veikia sklandžiai ir beveik be užstrigimų. Joje rasite įvairias kokybiškas programėles. Trūkumas, kad dauguma programėlių yra mokamos. Taip pat vartotojai neras įvairių nustatymo galimybių. Android turi daug privalumų. Labai lankstus ir patogus naudojimasis bei labai daug programėlių, kurias galėsite susikonfigūruoti pagal pageidavimus. Dauguma programėlių visiškai nemokamos, o pačios planšetės, kuriose įdiegtas Android sistema, pigesnės, nei kitos. Didžiausias trūkumas – daug nekokybiškų programų, kurios gali būti kenksmingos jūsų įrenginiui ar nesuderinamos su jo darbu. Taip pat yra didelė problema su negebėjimu tinkamai disponuoti operatyvine atmintimi. Windows sistemos privalumai susiję su tuo, kad randamas turinys, kuris puikiai atpažįstamas kompiuterių su Windows sistema vartotojams ir suderinamas tarpusavyje tarp visų įrenginių. Galėsite dirbti su įvairiom programom, kaip Photoshop, Cubase ir t.t. Didžiausi trūkumai susiję su galingumo trūkumu, nes tam, kad galėtumėte pasinaudoti visais Windows privalumais, turite turėti galingą įrangą.

Skaityti straipsnį “Kokią planšetę pirkti?” »

Kaip mokytis anglų kalbos?

Anglų kalbos išmokti nori vis daugiau žmonių, todėl ieškomi įvairūs būdai. Vieniems reikalingi anglu kalbos kursai Vilniuje, o kiti nusprendžia mokytis savarankiškai. Ši kalba gali būti mokomasi įvairiais būdais ir metodais. Svarbu tik atrasti tai, kas jums labiausiai tinka.

Anglų kalbos kursaiMokantis anglų kalbos labai svarbu klausytis ta kalba kalbančių žmonių. Tai galima daryti mokantis kursuose, kai bendraujama su mokytoju ir kitais besimokančiais. Taip pat galima papildomai mokytis klausantis įvairių laidų, filmų ar muzikos. Šis būdas tinkamas tiek tiems, kurie mokosi su mokytojo pagalba, tiek ir tiems, kurie mokosi savarankiškai. Klausymas anglų kalbos ypatingai pravers tiems, kurie nori išmokti ar patobulinti klausymo ir supratimo įgūdžius. Kai kurie nori išmokti skaityti ar rašyti. Tokiu atveju jums reikia lavinti skaitymo įgūdžius. Pravartu skaityti knygas, naujienas, reklamas ir t.t. Jei nesuprantate kažkurių žodžių, tai reikia bandyti suprasti pagrindinę mintį be tų žodžių, o jei nesiseka tai reikia žodyne sužinoti žodžių reikšmes. Tai labai geras būdas tobulinti gramatikos įgūdžius, juk skaitant daug paprasčiau suprasti kaip teisingai rašyti. Šiuo metu, kai galime naudotis internetu, tai mokytis anglų kalbos tapo dar paprasčiau. Galima rasti žmonių, kurie taip pat nori mokytis ir kartu bendrauti anglų kalba. Taip gali būti tobulinami tiek rašymo, tiek ir kalbėjimo bei supratimo įgūdžiai.

Skaityti straipsnį “Kaip mokytis anglų kalbos?” »

Populiariausios greitųjų kreditų bendrovės Lietuvoje

Pagrindinė kredito informacija atskleidžiama jos pavadinime: greitasis kreditas. Kaip teigiama elektronika.lt, dėl šiuolaikinių technologijų, paskolą gauti galima jau tą pačią dieną. Šis kredito tipas skirtas tiems, kuriems pinigų reikia čia ir dabar. Gudrybė slypi tame, kad paskolą ne tik gaunate greitai, jai išmokėti taip pat skiriama neilgas laiko tarpas (dažniausiai iki 6 metų, nors kai kurios bendrovės siūlo tik trumpesnį terminą). Dažniausiai greituosius kreditus žmonės ima atsiradus nenumatytoms išlaidoms ar įklimpus į skolas.

Pagrindinės greitųjų kreditų bendrovės

KreditoriaiLietuvoje veikia daugybė skirtingų greitųjų kreditų bendrovių, todėl yra sunku nepasimesti tarp jų ir pasirinkti tą, kuri yra tinkamiausia Jums, bei siūlo geriausias kredito sąlygas. Pagrindinės ir populiariausios greitųjų kreditų bendrovės Lietuvoje yra:

  • smspinigai.lt: ši interneto svetainė siūlo ne tik greituosius kreditus, bet ir suteikia vartojimo paskolas bei suteikia refinansavimą jau turimoms paskoloms padengti. Ši kredito bendrovė siūlo greituosius kreditus nuo 100 iki 5000 eurų, kuriems grąžinti suteikia nuo 3 mėnesių iki 6 metų terminą, bei siūlo palūkanas nuo 20 procentų. Naujiems klientams pirmąjį kreditą iki 3000 eurų 6 mėnesių terminui suteikia nemokamai. Užpildžius paraišką internetu su potencialiais klientais susisiekia per 15 minučių, norėdami aptarti visas detales ir pinigus į banko sąskaitą perveda tą pačią dieną.
  • smscredit.lt: ši kreditų bendrovė siūlo paskolas mažomis sumomis su trumpu grąžinimo terminu. Priešingai nei prieš tai aprašyti bendrovė, smscredit.lt suteikia galimybę kontroliuoti kredito grąžinimo terminą, atsižvelgiant į savo pajamas ir finansinius įsipareigojimus. Pasak bendrovės konsultantų, idealiausia kreditą grąžinti per pirmas 30 dienų, tačiau neturint galimybės, galima terminą pratęsti. Ši bendrovė dažnai klientams organizuoja įvairias akcijas, kurių metu pateikia ypatingų pasiūlymų ir nuolaidų. Pirmąjį kreditą iki 300 eurų suteikia nu 0 procentų palūkanų (t.y. reikia susimokėti tik administravimo mokestį, kuris priklauso nuo paskolos dydžio).
  • credit24.lt: suteikia paskolas asmenims, kurie oficialias pajamas gauna ne trumpiau nei 4 mėnesius ir kurių finansiniai įsipareigojimai neviršija 40 procentų gaunamų pajamų. Ši bendrovė suteikia kreditus nuo 100 iki 5000 eurų su 3-36 mėnesių grąžinimo terminu, su galimybe grąžinti ankščiau laiko. Žmonės, kurie kreipiasi dėl kredito, pinigus gali gauti grynaisiais, atsiimant tam tikrose fizinėse išdavimo vietose. Kreditą taip pat galima gauti susisiekus su bendrove telefonu, Perlas terminaluose ir „PayPost“ skyriuose.
  • vivus.lt: ši bendrovė kreditus suteikia, ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais, todėl pinigų galima gauti iš karto, kai jų prireikia. Prisijungus prie savo paskyros jų internetiniame puslapyje Jūs galite matyti visą informaciją: mokėjimo grafiką, sumą, kiek jums liko nesumokėtos sumos bei palūkanų, prireikus atidėti mokėjimą ar pateikti paraišką, jei prireikia papildomų pinigų. Vivus.lt siūlo kreditus iki 5000 eurų, 4 metų laikotarpiui. Grąžinus kreditą anksčiau, sumokamų palūkanų suma bus mažesnė. Naujiems klientams suteikia specialias sąlygas: galimybė pirmąjį kreditą pradėti grąžinti tik po 3 mėnesių arba pirmus du mėnesius (60 dienų) nereikia mokėti palūkanų, todėl grąžinti reikės mažesnę sumą, nei buvo numatyta.

Skaityti straipsnį “Populiariausios greitųjų kreditų bendrovės Lietuvoje” »